Blondes have more fun?

Jag har bråttom till studentutsläpp, Ida har bråttom till bussen. Tanken att alla svenskar är blondiner och att vi inte kan göra amerikanarna besvikna går genom våra huvuden. "Ska vi kila in och köpa hårfärg?" Vi springer in på Kicks och köper två paket Extra Ljus Askblond-hårfärg och ett paket Extra Ljusa Superslingor. Vi bestämmer att vi ska träffas på kvällen och färga håret på varandra och nu har det hänt. Igår kväll satt vi uppe (alldeles för sent) och färgade och slingade varandra och nu sitter vi här med de sista slingorna i håret. Om ni är snälla kanske ni kan få se en bild sen ;)

Jag älskar spontanitet

/Julio

18 and not a day more!

Nej, jag pratar inte om ålder... Det är arton dagar kvar tills jag och Ida åker till US and A! Tänkte bara påminna er så ni blir lite avundsjuka... ^^

/NY-Julio

Funderingar

Ska vi skaffa ett tema för bloggen? Blondinbella tipsar ju om att man ska nischa sin blogg om man vill bli stor. <ironi> Allt Blondinbella säger är sant. </ironi> Vad säger ni om haiku-tema?
Smakprov:

Coffee stains on white
Bohemian life work book
Coffee drains my soul

/Haiku-Julio

Sista dagen... eller?

I lördags vaknade jag lite trött, lite seg och lite ont i höften. Jag hade nämligen sovit på en näst intill obefintlig madrass på Patriks golv i alldeles för få timmar. Jag klär på mig och åker iväg mot jobbet. För sista gången. Det kändes nästan läskigt när jag kom in och skulle stämpla in mig och jag visste att det var för sista gången. Jag fyllde upp kylen, för sista gången. Jag gick på mina 35 minuter rast, för sista gången. Fyllde på shaken och glassen för sista gången. Jag kollade otåligt på klockan för sista gången. Serverade en kund för sista gången. Jag fikade bort alldeles för många timmar för sista gången och jag stämplade ut för sista gången. Både glad och ledsen över att sluta vek jag ihop mina arbetskläder och la dem inne på kontoret och sa hejdå för en sista gång.

Vid tretiden idag ringer Fitsum och ber mig komma in och jobba. "Va?!" Jag har ju slutat. Kan man jobba om man har slutat? Efter några om och men säger jag ja och skyndar mig iväg för att hinna förbi K-rauta och Coop innan jag ska börja. Så kommer jag till jobbet igen. Jag stämplar in igen. Jag står i kassan igen. Jag fyller upp kylen igen. Jag serverar kunder igen. Jag diskar brickor igen. Jag går på rast igen. Jag gör en El Maco Chicken Junior-specialare igen. Jag kollar på klockan otåligt igen. Jag stämplar ut igen. Jag stämplar ut för sista gången nu.

...eller?

/McJulio

Början på slutet

Nu är det ett år kvar tills vi är klara med IB, ute ur helvetet och fria!

Grattis till alla IB2or som blev klara med sina sista exams idag! Hoppas att alla går ut med 45 poäng ;)

/Julio

Edit: Någon som är sugen på studentskiva på lördag? IB2 har nämligen sin skiva då, på Lejonbacken och jag har liksom hört att det kommer vara den bästa skivan i år! Kontakta mig så hookar jag er med biljetter!

Where did you come from, where did you go?

Är det bara jag som saknar Ida här på bloggen? Undrar var hon tog vägen...


/Julio

I had a hedge back home in the suburb...

Hjälp. Mitt första uppdrag. Mitt första fotojobb! Haha, låter fancy men jag ska fota på Näsby Parksskolans skolbal nästa vecka. Blev just uppringd av en Katarina någonting för att diskutera "tider och arvode", varför låter det så seriöst för? Ska bli kul iallafall, alltid kul att fota och några extra lappar i plånboken tackar jag inte heller nej till nu när resan närmar sig...

Middagsdags,

Julio

27 days to go

Nu är det inte långt kvar tills vi åker, dagarna blir färre och plånboken borde vara tjockare än den är. Crap.

Anyhow, nu är vårat B&B bokat så we're all ready to go! Någon som har några bra shopping/se/ät-tips att dela med sig av? Allt är mer än jättevälkommet!

(pratar förstås om New York, om ni inte har hajjat det än^^)

/Julio

sXePhil

Hittade en underbart skön kille på YouTube, som gör en show som han kallar The Philip DeFranco Show. Han kommenterar på nyheter, sånt som händer inom nöjesvärlden och politik, allt med en skön sarkastisk twist. Han känns på något sätt nästan som Dr Cox. And I like it. Jag kan verkligen rekommendera er att titta på några avsnitt: http://www.youtube.com/user/sxephil



Enligt PhillyD.tv så har showen haft över 39 millioner views sen den startade. Fattar ni hur mycket det är? Grym kille säger jag bara! Och kan ni gissa varför han gör det här? Han hoppade av pre med school för att på ett snabbt sätt tjäna ihop så mycket pengar han bara kan, så att han kan hjälpa sin pappa som lider av PKD. What an awesome guy. Det går bara inte att inte älska honom.

/Julio

Towel Day - in memory of Douglas Adams

"A towel, it says, is about the most massively useful thing an interstellar hitch hiker can have. Partly it has great practical value - you can wrap it around you for warmth as you bound across the cold moons of Jaglan Beta; you can lie on it on the brilliant marble-sanded beaches of Santraginus V, inhaling the heady sea vapours; you can sleep under it beneath the stars which shine so redly on the desert world of Kakrafoon; use it to sail a mini raft down the slow heavy river Moth; wet it for use in hand-to-hand-combat; wrap it round your head to ward off noxious fumes or to avoid the gaze of the Ravenous Bugblatter Beast of Traal (a mindboggingly stupid animal, it assumes that if you can't see it, it can't see you - daft as a bush, but very, very ravenous); you can wave your towel in emergencies as a distress signal, and of course dry yourself off with it if it still seems to be clean enough.

More importantly, a towel has immense psychological value. For some reason, if a strag (strag: non-hitch hiker) discovers that a hitch hiker has his towel with him, he will automatically assume that he is also in possession of a toothbrush, face flannel, soap, tin of biscuits, flask, compass, map, ball of string, gnat spray, wet weather gear, space suit etc., etc. Furthermore, the strag will then happily lend the hitch hiker any of these or a dozen other items that the hitch hiker might accidentally have "lost". What the strag will think is that any man who can hitch the length and breadth of the galaxy, rough it, slum it, struggle against terrible odds, win through, and still knows where his towel is is clearly a man to be reckoned with."



One week to go. May 25th is the annual Towel Day, the day to show your appreciation of Douglas Adams work, the author of the Hitchhiker's Guide to the Galaxy. What you do is you carry around a towel all day, where ever you go. Not that hard, eh? And well, if you read the quote, you know why. So just do it already!

/Julio

Föd mitt barn!

Björn Gustafsson var underbart bra, lika söt i verkligheten som på tv! Han var jätterolig och hade en del skämt som jag inte hade hört förut, men ibland kändes det som om han drog ut på en del gamla skämt lite väl mycket, som med norska maffian och vad det nu var... Overall, en mycket bra kväll måste jag säga. Förutom mitt och Linus misslyckande.

För att ta historien från början (ska försöka fatta mig kort) så är min mage lite udda, jag kan nämligen få gravidmage om jag vill. Det här har lett till att jag har varit "gravid" med en massa olika barn och pappor vid olika tillfällen, men när jag satt på jobbet och fick reda på att vi skulle se Björn Gustafsson var ju valet lätt, han skulle ju va pappan till mitt barn! Alltså har jag planerat att skaffa barn med Björn ett tag och i torsdags var kvällen då jag skulle berätta det för honom och se vad han tyckte. Eftersom att det var typ 300 pers där så var det lite svårt att prata med honom, men jag och Linus bestämde oss för att skrika så fort det blev tyst så att han kanske skulle höra att han skulle bli pappa. Så var det dags för Björn att gå av scenen och alla jublar. När jublet dör ut och han fortfarande är inom hörhåll tar vi i och skriker "FÖD MITT BARN!!!" Här var väl första misslyckandet, det var ju jag som skulle föda hans barn, inte tvärt om. Men, men, det kankse funkar ändå tänker vi. Tills Hanna och Fitsum, som sitter på raden framför, vänder sig om och undrar vad vi sa för något. Yes, that's right. Ingen hörde vad vi skrek. Fail. Epic Fail. ^^

/Julio

Björn Gustafsson

Ikväll smäller det! Ikväll ska jag se Björn Gustafsson med jobbet och oh, vad kul det ska bli! Ja, ja, jag vet att jag är som alla andra småtjejer som blir helt galna när de ens hör hans namn, men who can blame me? Really. Han är rolig, söt och BLOND! Så försök säga att jag är patetisk. Gör det då. Se vad jag svarar. Tre alternativ:

"Har jag något här? *pekar i ögonvrån* Nej juste och så mycket bryr jag mig!"

"What has two thumbs and doesn't give a crap? Julia, nice to meet you."

"KRAMP I BENET!!!"

(Får hoppas att Maria eller Per läser bloggen så någon förstår det sista... Eller ja, Frida, du duger med ^^)

/Julio

Check?

Left to do before summer:
-World Lit 1
-(World Lit 2)
-Finish up psych DQ´s
-Plan next term
-Catch up in RWB in Art
-Extended Essay Outline
-TOK essay
-Go to ISB for a day, try-out day in my new school.

Oh, and yes. I´m moving to Switzerland. Yay ^^

/Julio

Nedräkningen har börjat

Nu är det inte långt kvar till dess att jag, Ida och min vän Emma packar våra väskor fulla och åker ut till Arlanda för att hoppa på ett plan till - yes, that's right - WASHINGTON DC!!! Närmare bestämt är det trettiotre dagar kvar tills vårat plan lyfter för att ta oss mot nya äventyr i U, S and A.

Vi börjar som sagt i Washington DC där vi är med på Global Young Leaders Conference (GYLC) och stannar i sex dagar. Exakt vad som kommer hända vet inte ens vi. Sedan bär det av i en buss med resten av deltagarna till, oh yes!, New York City! Där kommer vi fortsätta konferensen i ytterligare sex dagar och (förhoppningsvis) göra en massa roliga saker.

Här tar tyvärr resan slut för Emma, som hoppar på ett direktflyg hem till Arlanda. Jag och Ida däremot åker (förmodligen) ut mot Darien, Connecticut för att träffa hennes gamla kompisar. Där stannar vi ett par dagar och festar, kollar in stora lyxiga hus och fixar naglarna.

Vi åker sedan tillbaka till New York för some intense shopping! Vi bor på ett litet bed&breakfast mitt inne i stan och lever livet som bara två nerds kan göra. Resten av veckan kommer bestå av fotograferande, haiku-skrivande, chillande och väldigt, väldigt mycket pengaspenderande.

Dumma som vi är bokade vi såklart flighten hem till den tredje juli... Alla vet väl att man ska vara kvar den fjärde?! Jaja, vi får står vårat kast och sätter oss på ett plan hem till Sverige igen. Förhoppningsvis är vi ett par erfarenheter rikare och ett par tusenlappar fattigare.

/Julio

Hello Summer!

Jävlar vilket underbart väder! Inte konstigt att livet leker när solen skiner och det inte finns några bekymmer i världen (förutom skola, etc...)

image65
Här är min käre vän Patrik, efter besök på David LaChapelle's utställning på Factory

Det är förövrigt en utställning som jag skulle rekommendera alla varmt att gå på om det inte vore för att den slutade idag... Men den var helt klart värd att se! Så om någon skulle sätta sig ner och undra över vad en Julia skulle tänkas vilja ha i födelsedagspresent så kan jag avslöja att LaChapelle's fotobok Heaven to Hell står högt på listan.

Övrigt som hänt i helgen är tjejmiddag med tjejerna från högstadiet, första doppet vid Skavlöten (dock så badade inte jag, men Malin och Jonte gjorde det bra åt mig!) och studsmattehoppning på hög nivå.




/Julio

RSS 2.0