Back on Track

Har varit tyst här ett tag nu, men nu ska det bli fart! Efter lite konstruktiv kritik från Jakob ska jag nu införa en ny liten grej här i bloggen. Jag ska nämligen skriva om frisyrer! (Jakobs idé!)

Vi kan börja med en analys av Jakobs hår.


image64

Som ni ser på bilden har han lockigt, ljusbrunt hår som är klippt i något som jag skulle kalla en icke-frisyr. Håret är ovanligt symmetriskt klippt, men bångstyrigheten av håret ger liv till frisyren, och de galna lockarna som letar sig ned vid öronen och i pannan är i harmoni med budskapet som ögonen och munnen förmedlar. Detta är en frisyr som kan ses på många varelser som vandrar runt i Åvas korridorer och säkert på många andra stället också.

/Julio

fishy

jag har en god vän, han heter viktor. viktor har haft två fiskar på sitt rum i en skål. i lördags fick jag veta att en utav dem hade dött. "Mer Stek" hade dött, han hette mer stek eftersom att han hade en sån där härlig guldig färg som den andra fisken "stek" inte hade.

Viktor berättade detta i lördags som sagt, på min kompis lindas 18 års fest..
alla utbrast i skratt, nästan så att man grät..
men stackars "mer stek", hoppas att han hade en fridfull död och lever gott i himmelen.

pink floyd är btw. bästa musiken att plugga till, iaf för mig, för jag kan inte texterna..så då kan jag inte sjunga med, vilket är alltid ett plus när man försöker plugga ;)

och juste! på fredag öppnar ett café som jag och många fler har jobbat jättemkt med och gjort om! kl. 18 Gula Villan vid sollentuna pingstkyrka, den med ljusskylten ;D
busshållsplats: sollentunavallen
kom vettja !

piiis out / Idaho

Nej...

...jag pallar inte.

Jag tänkte skriva ett inlägg, mest för att Carles ville läsa, men nej! Jag orkar verkligen inte.

Peace out

/Julio

The day of an IB1

Framsidan av Jakobs kalender, aint bad huh? ;)
image63
man kan tolka bilden på olika sätt, och det är väl lite det som är poängen.. hitta på din egen lilla story..

min går iaf såhär: Mannen med hatten på bordet försöker ta sig upp ur sin stol för att sparka fotbollen på de midgets som går på golvet, ormen försöker skrämma bort the midgets och the midget vid stolen försöker sparka stolen så att mannen ska trilla av den så att the midget själv ska få sitta där.. han med paraplyet sjugner o sjunger för visst är det en vacker regnbåge, och han drömmer om att hitta guld vid regnbågens slut, men whoops det är midgets i vägen, vad gör han nu? det vet han inte än.. sen ovanför regnbågen försöker två fiskar attackera en stackare som har hamnat vid hörnet på fönstret.. han kommer ju inte igenom fönstret eftersom att fönstret är stängt! rackarns babaner, istället tänker han att han har två utvägar, hoppa på flygplanet, elelr att hoppa på en utav de fåglarna som flaxar ovanför, men att då riskera att bli äten..men vem vet, väljer han inte så kmr han nog att bli stekt av solen..
tough choice, aja, det var en trevlig historia för den som orkade läsa den!

i donno what we're yelling about..(anchorman) / Ida


The Backback and the Weekend

Här kommer bilden på min ryggsäck som jag lovade förut, visst är den awesome?

Och så en liten sammanfattning av helgen! Fredagsmorgonen spenderade jag i bildsalen där jag förfinade mitt självporträtt för att sedan ha en liten fotorunda med Claes som resulterade i några fina bilder på Claes och en underbar bild på Mr Bubbles:

image57

Efter skolan tog jag en tur i Täby Centrum med Patrik och Frida och sedan mötte jag pappa, som skjutsade oss till Lidingö! Där tog den storslagna maskeraden rum, en riktigt lyckad kväll måste jag säga. Tack Adam!



Lördagen började bra på Psykoterapimässan där min farbror föreläste om ledarskap i krissituationer och fortsatte på Andy Warholutställningen på Moderna Muséet. Dagen avslutades i Vaxholm på middag hos kusinerna, sjuk god mat som vanligt!

Idag har jag försökt plugga lite, men som sagt(tror jag) är min koncentrationsnivå på noll nu för tiden så jag har fått till en halv sida. Sedan åkte jag, far och bror in till Staden och åt middag och kollade på bio, Reservation Road. See it.

/Julio

The Backpack (with a capital B)

Jag har köpt det underbaraste ryggsäcken. Jag menar det. You`ll understand when I post a picture. It`s a bit(pretty much actually) smaller than Idaho`s but it`s Oh, so pretty! If Oscar was here he`d probably say that Idas bag is pretty awesome, but mine`s awesomely pretty. And, yes it is.

Jag laddar upp en bild när jag har kommit hem fran kusinerna i Vaxholm. =)

/Julio

i'm a curly fry in a box of regulars (and yes that is Jason Mraz)

i'm addicted.. and as they say the first step to recovery is confession..
u might wonder what i'm addicted to.. and like so many others it is coffee!
not because i need the energy..most days.. but because it's so gooooood and yes with that many o's.

anyways, movienight tonight i think.. haven't seen my old pals in a while, it'll be nice :)

i wrote this in english, don't know why, didn't think about it.. want a translation, then ask ;)
however, i didn't write any weird words or so, so i'm hoping that ya'll understand!

i have so many pictures that i wanna share with u guys.. but since the connection to our "main" computer isn't working, it'll be a while..sorry

i'm gonna do some hw now.. andarnas hus, a great book....the first swedish book that i'd really recommend!
ALSO. julia bought a backpack today! the first of my many followers.. seriously i don't get how people can fit all of the IB books in a purse? and if they do, how can they keep their balance ..I mean they have it on one shoulder.. i'd surely fall over. i'm not kidding.
congrats julia, i hope you'll post  a beautiful picture of your amazingly pretty bag ;)

Have it swell! // Idaho (as in the state, not a hoe)

Getting out of hand...?

Jag ska på maskerad imorgon och gissa vad jag ska vara utklädd till? Clown? Nej... Hippie? Nej... Slampig korvgubbe(/tant)? Nej... Extended Essay? Ja, men självklart!

Wish me luck  med att göra om min brorsas EE till en dräkt, borde gå bra, eller?

/Julio

Tillängnad Carles

Fick ett jättebra tips av Carl i IB2 att kontakta RFSL angående min EE på homosexualitet, tack Carles!

/Julio

EE

Extended Essay is constantly on my mind. Can´t get it out of my head. Aahr! Har just börjat på min source list och har fått ihop fem böcker som faktiskt verkar riktigt bra! Det enda problemet är att bara en av dem finns på något bibliotek i Stockholm och den är utlånad till i maj. Oh well, får försöka hitta dem någon annan stans.

Om någon av en händelse har en jättebra bok på homosexualitet hemma så slå en pling, I'm in great need of one! Gärna en om orsaker till sexuell läggning, någon som innehåller tvillingstudier eller bara någonting om 'the gay gene'!

/Julio

P.S. Är det bara jag som inbillar mig att jag verkligen ska skriva klart EE innan sommaren är över? Wish me luck, för jag ska vara den första i världshistorien!

little people

oh herro!
som ni vet så har jag spelat diverse matcher i helgen. det var verkligen härligt!
Toumas vår landslagstränare kom in i vårt omklädningsrum precis innan den första matchen, o hälsade på dom som har spelat i landslaget, han skippade helt enkelt att skaka hand med dom som inte hade varit med i kanada. hah det var så sjukt fräckt, typiskt finskt kanske? det var rätt så komiskt ändå.
Aja matcherna var härliga och jag hade jättekul speciellt då jag blev mosad in i målburen av en spelare som kom flygande efter mig, som bowling ungefär fast på is.
haha fast det roligaste måste nog ha varit under pausen, då båda lagen sitter i båsen och bara domarna är ute på isen.. och ena domaren åker rakt in i målstolpen!! hur händer sånt? såg han den inte? helt klart underbart klantigt, hela buren åker åt sidan och han sitter där på stjärten och vet väl inte om han ska skratta lr gråta! verkligen dagens höjdpunkt, speciellt också eftersom att dom i sekritariatet börjar spela låten "den glider in, den glider in, den glider in i mål igeeeeen" och hela publiken börjar skratta åt den stackars domaren... :P
what can i say, ringette is fun!

som ni vet så firar SHC också 10års jubileum i år och därför tänkte jag bjuda på en gammal goding bild från då vi verkligen var knattar!
image55
här var vi typ tio år gamla och jag är längst ner i högra hörnet!

adios amigos! / Idaho


Perspektiv

Maxat händelserik helg med nyheter som gav perspektiv på saker och ting. Massor av jobb, fikapauser, prat, rusher och lite party party!

Igår var det högskoleprov, så det var fullt med folk på jobbet, efter en fem minuter fick vi köra take-away på allting för att borden tog slut. Jobbigt, men fy f*n vad skönt när det är över! Annars var det en väldigt lugn dag och jag fick till och med stå ute i solen och jobba i en timme!

På kvällen åkte jag med Malin, Tobbe och Max till Slussen på fest, men innan det var det grillpremiär hemma! Festen var jättetrevlig och mysig, inte alls för mkt folk och dräggigt som det kan bli ibland. Åkte hem ganska tidigt och satt och drack te med Malin innan vi gick och la oss.

Lyckad helg helt enkelt!

/Julio

"Julia, vänster bana, femma-nolla, panikbroms, du är välkommen!"

Så lät det ett par gånger i radion i bilen på Gillingebanan idag, med enda variationen hastighet och vänster eller höger bana. Och fy f*n vad roligt det var! Sladdade o bromsade o styrde o lekte! Grymt lärorikt och KUL! Och kom ihåg barn, om ni inte har råd med fyra nya däck, sätt dom bästa bak!

Efter halkkörningen (eller riskutbildningen som det tydligen heter) bar det av till skolan, där vi läste Antigone i modern tappning. Antigone och Ismene blev män och ett bögpar (incest?!), Kreon blev Cruella - den elaka drottningen, Teiresias blev en fullgubbe och jag tror till och med att han fick en fin finsk brytning, Eurydike blev EuroDyke - oh vilken manlig röst det blev!, budbäraren blev något annat tard och ja... Det blev en grymt mycket bättre version av Antigone helt enkelt!

Och som avslut bjuder jag på ett självporträtt!

image54


/Julio

Late

hej hopp!
jag vet, jag är världens sämsta på att blogga.. är inte riktigt van än :P
anyhow, lab report biology, det finns bara ett ord för att beskriva känslan: FUN!
..not
aja, fick precis reda på att vi kmr få en till svenska bok på måndag, jag som hade hoppats på att jag skulle kunna få läsa nån bok som jag faktist vill läsa, för en gångs skull.. men inte inte.

hur helgen ser ut? har två matcher imorgon som vår landslagstränare kommer och kollar på.. press press.. speciellt eftersom att jag har legat på latsidan när det kommer till träning OH WELL.. too late antar jag!
men det blir nog kul, annars ska helgen spenderas med massvis med läxor och scholarship applications! yey
nä men det är helt ok.
mormor är här nu och vi ska ha en myskväll, hon jag mamma och signe(min lillesyster) bara för att morfar har åkt till skövde!
nog om oviktiga saker här kommer en "viktig"(host) grej, jag funderar på att återgå till mitt blonda jag, dock kanske mer blond än vad jag var innan, fast jag känner att brunt känns rätt så bra för tillfället. I'm torn!

nu ska jag gå ner och spendera kvalitetstid med familjen! heh
CIAO /ida

Illustrator

Que?! Nån som kan hjälpa mig eller tipsa om en bra nybörjartutorial till Illustrator? Testade den här, men jag lyckades inte ens med första steget, haha!

/Julio

Ge mig tid...

...eller disciplin. The two things I lack. Hur mycket tror ni att jag pluggade igår? Gjorde några psych DQ´s och försökte jobba lite på matteportfolion. Idag skulle jag ha haft psykologiprov, men jag är fortfarande krasslig så jag stannar hemma idag också. Imorgon ska portfolion in och tror ni att jag är klar? Nej, inte riktigt.

Klockan två ska Viktor iväg och då kan jag jobba på portfolion, eftersom hans dator är den enda med Microsoft Equation Editor. Jävla bajsprogram. Jag hatar det, det tar 50 gånger så lång tid att göra mattesaker på datorn än för hand, så why måste vi skriva på datorn?!

Well, ännu en godbit från deviantart!

image53

Keira Knightley by Nevnarien

/Julio

FourSeasonsInOneDay

Har äntligen tagit tag i att skaffa ett account på deviantart, innan har jag bara kollat runt lite på andra, inte laddat upp något själv. (Förutom den där anime/manga-perioden jag hade där ett tag, då jag missbrukade deviantart i en månad eller så)

Så kolla in FourSeasonsInOneDay, förväntar mig många positiva kommentarer ;)

/Julio

Idol

Hittade just en grym fotograf på deviantart.com. 19 år från Sverige och med ett grymt Gallery!
Här är en av hennes bilder, men kolla in henne http://popsongs.deviantart.com/

image52

I so wish I took that picture... Damn!
/Julio


I LOVE ZONTA INTERNATIONAL!!!

I LOVE ZONTA INTERNATIONAL!

I got the friggin' scholarship!!! Omg, omg! Alla de där dumma uppsatserna lönade sig! Trodde aldrig att jag skulle få det, men idag ringer en kvinna från Zonta International och säger: "Hej! Jag vill säga till dig att du har fått vårat stipendie på 3700 kr. VI vill gärna att du kommer på vårat nästa möte och berättar om vad du gör." Awesome!!!

Kan ni fatta? Jag fattar inte!! Jag är 3700 kr rikare!! Eller ja, måste ju fortfarande betala friggin' conference fee på en massa dollar, men åh vad glad jag blir!!!

If I don't make any sense, så kanske jag ska förklara lite. Jag och Ida ska nämligen på GYLC, Global Young Leaders Conference, och jag har sökt en massa stipendier och sponsring för att ha råd och nu får jag äntligen utdelning!

Tack Zonta International, jag älskar er!

image51

/Julio

Jag älskar mig.

Jag älskar att jag är så organiserad och koncentrerad. Not.
Så här ser det i alla fall ut när jag försöker plugga:

image49

Och självklart springer jag och fixar mat, bloggar, fixar och trixar med jag vet f*n inte vad, bara för att dra ut på tiden. Har klarat av rätt många DQ's nu i alla fall, bara sex kvar!

/Julio

Pluggdag

Är så grymt trött, har somnat överallt senaste tiden; på tåget, hos frisören - till och med när jag går till tåget! Dessutom har jag haft huvudvärk i flera dagar, så jag bestämde mig för att stanna hemma idag och vila och göra klart en massa skolarbete. Wish me luck! :)

TO DO:
- Math Portfolio
- Psych DQ´s
- Psych readings
- Psych presentation
- Study for psych test
- TOK homework
- Arts homework, part two


Nu blir det frukost, sen startar den oerhört taggade pluggdagen!

image48


/Julio

God Natt

Kom just hem från salsa och lek med barndomsvänner, nice nice! Planerar att åka till Hultsfred, ett litet problem bara - någon som vill skänka pengar? Ett annat, dock mycket mindre, problem är att det slutar 14e(right?) och 15e på morgonen åker jag(och Ida!) till U, S and A. Borde gå att lösa :)

Här kommer vårbilderna jag lovade:

image45


image46

Godnatt kära läsare!
/Julio

Blogguppehåll!

Åh, vad glad man blir när man gång efter gång försöker logga in för att blogga. Jag har älskat blogg.se de senaste dagarna, men nu verkar det funka i alla fall! Har haft en massa bloggidéer under helgen, men nu är allt borta känns det som... Har ett par vårbilder från igår som jag hade tänkt ladda upp, det får bli senare ikväll.

Idag är det första april, någon som har blivit lurad? Måste få säga att dagens aprils fool är Shanay. Först blir hon lurad att hon inte kan följa med på Berlinresan för att hon inte är i historiagruppen och hon får ingen refund. Sedan går hon på att Sadde ska flytta, direkt efter att de har suttit och snackat om att det är första april. Sist men absolut inte minst säger jag till Shanay att jag måste berätta något för henne. Hon kommer fram till mig och jag drar ner dragkedjan på min tjocktröja, visar magen och säger "Shanie, jag är med barn." The look on her face säger jag bara! Hon kom i och för sig på det rätt snabbt, men gosh, det var en ovärderlig sekund där hon såg oerhört rädd ut! It made my day!

/Julio


RSS 2.0